3 Haziran 2015 Çarşamba

YAZ TATİLİ SEYAHAT ÇANTASINDA OLMASI GEREKENLER

Arkadaşlar hepimiz yaz tatilini çok önemsiyoruz ve herşeyimizi yanımızda götürmek istiyoruz.
Bu yüzden size yardım olucam, bavulunuza koymanız gerekenleri söyleyeceğim.

Bavul nasıl hazırlanır

  • İlk yapman gereken yanında götürmeyi düşündüğün her şeyin bir listesini çıkartmak. Böylece tatilde “onu unuttum, bunu unuttum” diye ağlayıp sızlamazsın!
  • Eğer yanında bavulundan hariç, bir de el çantası almayı düşünüyorsan, çok ağır olmamasına dikkat etmelisin. Bunun için tekerlekli tercih edebilirsin.
  • Bavulunun içine koyacağın katlanabilen bir el çantası, tatilden dönerken çok işine yarayabilir. Genellikle tatile giderken bavullarımız düzenli olur, ama dönüşte içine sığmak bir türlü mümkün olmaz! Tatilde alınan eşyalardan mıdır bilinmez, sen en iyisi yanına yedek el çantasını almayı unutma!
  • Bir bavulun içine günlerce lazım olacak eşyaları tıkıştırmak hiç de kolay bir iş değil! Bavulunda aradığını kolayca bulman için, kıyafetlerini, ayakkabılarını, bakım ürünlerini ayrı ayrı düzenlemelisin. Örneğin, iç çamaşırlarını bir torbaya; takılarını küçük bir keseye doldurmakla işe başlayabilirsin.
  • Ağırlıktan ve bavulunu gereksiz yere doldurmaktan kurtulmak için, şampuan ve cilt ürünlerinin küçük boylarını tercih etmelisin. Ya da bu ürünleri azaltarak yanına alabilirsin.
  • Banyo malzemelerini bir poşet içinde taşımanda fayda var, böylece akmaz ve sağa sola bulaşmaz. Örneğin, büyük şampuan taşımak yerine sağlam küçük bir şişeye tatil boyunca işini görecek kadar şampuan koyabilirsin.
  • Belki çok lüks bir otelde konaklamıyor olabilirsin. Bunun için hijyen açısından yanına el temizleme jeli veya ıslak mendil almayı unutma.
  • Ayakkabılarını veya terliklerini bavulun ceplerine yerleştirmen en doğrusu. Hatta altlarından kir bulaşmaması için, naylon poşetlere koymayı unutma!
  • Bavulunda yer kazanmak için önce büyük eşyalarını yerleştirmelisin. Arada kalan boşluklara da buruşmasından veya kırılmasından endişe duymayacağın eşyalarını gönül rahatlığıyla yerleştirebilirsin.
  • Kıyafetlerinin buruşmasını istemiyorsan, düzgün katlı olmalarına özen göstermen gerekli. Tabii yanında ütü taşımayacaksan.
  • Jean veya kumaş pantolonlarının buruşmasını engellemek istiyorsan, rulo yapabilirsin. Eğer düz katlı koymak istiyorsan, bacakları dışarıda kalacak şekilde alta yerleştir; üzerine diğer kıyafetlerini ekledikten sonra en son pantolonun bacaklarını kıyafetlerin üzerine kapat!

*************

Yanında neler olmalı
İster lüks bir otele git, istersen arkadaşının yazlığına… Her tatilde mutlaka yanında olması gereken bazı şeyler var! Haydi, sen de kendine bir liste hazırla! 
* Diş fırçası
* Diş macunu
* Tarak
* Oje
* Tırnak makası
* Törpü
* Aseton
* Pamuk
* Şampuan
* Saç tokası
* Fön makinesi
* Yüz ve vücut havlusu
* Parfüm
* Gözlük
* Cep telefonu şarjı
* Bikini
* Pareo
* Parmak arası terlik
* Şapka
* Spor ayakkabı
* Tişört
* Mini etek
* Hırka veya ceket
* Jean pantolon
* Koruyucu faktörlü güneş kremi
* Güneş sonrası losyonu
* Takı
* Makyaj malzemesi
* Günlük ped
* Kitap
* Mp3çalar
* Deniz yatağı
* İskambil kağıdı
* Kutu oyunları (Scrabble, Monopoly gibi)
* Fotoğraf makinesi

3 yorum: